Generalforsamling 2020

Referat af
ELDURs generalforsamling 5. marts 2020

Vi startede aftenen med et billedforedrag af Mogens Marker, som tog orlov fra sit arbejde for at drage til Island i 2019. Det blev til turisttid i sommerhus, indsamling af får og arbejde på en fåregård i læmmeperioden og turguide på en hestegård, og med masser af billeder til at illustrere. Det var spændende at høre.

Da vi havde sagt farvel og tusind tak til Mogens, skulle vi til den alvorligere del af aftenen.

Først skulle vi finde en dirigent og referent, og det blev mig.

Dernæst gik vi videre til bestyrelsens beretning for 2019, som følger her:

Beretning for ELDUR Hedeland, 2019

Vi har i årets løb tilbudt de velkendte ting, og også lidt nyheder. Årets 2 Gaman blev tilbudt med den nye Gæðinga C-klasse, og det var et hit, så vi beholder den foreløbig på programmet. Vi har i bestyrelsen drøftet gebyret for at deltage, og er blevet enige om at forhøje til 150,- kr i håb om at kunne dække lejen af banerne.

Der har været afholdt 2 Eyjólfur-kurser og 1 Søren Madsen-kursus , som vi plejer. Vi inviterede til en medlemsaften i Forsamlingshuset, og der kom 18 interesserede mennesker, det var dejligt. Vi har også arbejdet på at lave et kursus i Gæðingafimi efter forespørgsel på lige netop det. Det vil blive afholdt sidst i marts måned.

Det sidste nr af Eldur Nyt er sendt ud. Med frimærker til 10 kr, og omkostningerne til trykkeriet, blev vi i bestyrelsen enige om, at det var blevet for dyrt. I stedet har vi investeret i en ny hjemmeside, som jeg i skrivende stund regner med er færdig til generalforsamlingen. Så fremover er al kommunikation blevet digital. Tak til Viktoria Storm-Korsvig for arbejdet med bladet i 2019.

Danske bank ville pludselig have gebyr for Mobilepay, og da vi primært havde fået det til brug ved Gaman og 1-2 aftenarrangementer, besluttede kassereren, at det ikke hang sammen økonomisk, så den er afskaffet igen.

Nyeste nyt om banerne i Hedeland, er at der er startet 2 nye klubber med hjemsted på adressen, Islandshesteklubben Jörfi Hedeland, som skal lave stævner og generere kapital til udbygningen af stedet, og Alridklubben Austri, som vil fremme konkurrenceformen alrid. Desuden har DI lavet en aftale med Dansk Kennel Klub om brug af arealet, under hvad form ved jeg ikke endnu.

Så mange var ordene.

Bestyrelsen.

Beretningen blev godkendt.

Regnskabet

Kasserer Birgitte, forelagde regnskabet for 2019, og vi kunne se, at vi har brugt ca 1000,- af kassebeholdningen. Regnskabet blev godkendt. Budget for 2020 blev fremlagt. Vi har besluttet at stoppe med bladet, og det giver masser af luft til andre ting. Vi har bestilt en ny hjemmeside, så kan vi bruge penge på det i stedet for i år.

Der var ikke kommet nogen forslag til generalforsamlingen, så vi fortsatte til fastsættelse af kontingent. Bestyrelsen foreslog endnu engang at beholde kontingentsatsen uændret. Det blev hurtigt vedtaget.

Hele bestyrelsen havde ønsket at fortsætte, så det var nemt at vælge medlemmer til bestyrelsen. Fredrik Guldberg er vores revisor, og er villig til at fortsætte lidt endnu, tak til Fredrik.

Undervejs var vi lige rundt om alt det der sker omkring banerne i Hedeland og de 2 nye klubber. Så det det er spændende hvad der kommer til at ske i 2020.

Det var alt for denne gang, jeg håber vi ses i årets løb.

Tak for en hyggelig aften,

Bestyrelsen v/ Lise Kondrup, formand

 

Bliv medlem af Islænderklubben Eldur – tilmeld dig nu

…og få adgang til BILLIG TRAILERLEJE og GRATIS udlån af bid, udstyr, bøger, videoer og DVD